Abubakar (Abu) Hussain

Konferansier // Underholdningsinnslag // Film

Som den første pakistaneren med Talkshow i Norge gjorde Abubakar (Abu) Hussain seg svært godt som programleder for sitt eget talkshow på NRK, Tabu med Abu. Abu er ikke bare en programleder, men har også en rekke skuespillerroller på CVen. Blandt annet spilte han i Ulrik Imtiaz Rolvsens Izzat og miniserien Taxi som gikk på NRK, samt en rolle i TV-serien Nav og diverse andre skuespilleroppdrag.

Etter å ha samlet en betydelig følgerskare i diverse sosiale medier og Norges kanskje største på profil i mikrovideotjenesten Vine ble han plukket opp av NRK og fikk web-serien Tabu med Abu. I programmet utforsket Abubakar en rekke fordommer som møter innvandrere og ikke minst fordommer de forskjellige etnisitetene kan ha mot hverandre. Også gjennom en rekke innslag med satirisk tilnærming ble våre fordommer mot hverandre satt på prøve. Serien slo ny rekord på antall visninger på nett og hadde en enorm spredning blant unge seere. Abu fikk med seg komiprisen for Årets Gjennombrudd for programmet.

Sommeren 2015 deltok han i reality-serien “Kongen på Haugen” på TV3 og selv om han dessverre ikke fikk med seg seieren, ble han en av seriens publikumsyndlinger.

Høsten 2015 debuterte han med en egen bok, HVIS JEG VAR HVIT hadde jeg ikke skrevet denne boka. Boka er en innvandrerhistorie om Abus oppvekst og opplevelser frem til han slo gjennom som komiker. Med skarpe tekster som igjen utfordrer våre fordommer og tanker om innvandrere.


Bookingkontakt: Linn L. Halstensen. mobil 920 16 720.