Mats Grimsæth

FOREDRAG // Kommersielle Samarbeid

«Du kan ikke følge drømmen din hvis du ikke vet hvordan du virkelig har det. Det vet jeg»

Mats holder foredrag som treffer alle i en tid hvor fokuset på selvfølelse er i sentrum. Foredraget bærer preg av hans oppvekst som innebar spydige kommentarer fra mobbere, og en følelse av å aldri være bra nok. Mats fant tidlig sin lidenskap som fotograf og turte å utforske det, samt er han blitt en eventyrer som har seilt alene fra Larvik til Lofoten med åpen båt hvor målet var å treffe folk uten fordommer og forventinger.  Hvis det er en som virkelig kan motivere en til å følge drømmen og tørre å stå imot frykten så er det Mats, men kanskje viktigere vet han hvordan du må ha det før du kan gjøre dette: ” Du kan ikke følge drømmen din hvis du ikke vet hvordan du virkelig har det. Det vet jeg”. 

Følelsen av å ikke passe inn, ikke være bra nok, være konstant sliten av spydige kommentarer fra mobberne var realiteten til Mats. Å oppføre seg som en pøbel for å få oppmerksomhet preget hans sin oppvekst i stor grad. En dag eksploderte det for Mats, og endte med å slå ned en medelev som førte til utvisning og psykolog timer. Å gå til psykolog var noe Mats strittet imot, men det var der for første gang han fikk tømt seg og snakket ut om hva som hadde foregått, og innså selv hvor sliten han var fra å prøve å være en annen enn den han var.  Dette resulterte i hans ord: ”Jeg klarte å tenke at jeg er Mats og det er bra nok, og jeg måtte begynne å gjøre det som gjorde meg glad”. 

Mats begynte ved en tilfeldighet å utforske et kamera som gjorde han nysgjerrig. Et bilde Mats tok av et uvær ved rullesteinøya Mølen kom på trykk i lokalavisen Østlandspostens lesespalte, noe som naturligvis ført det til et stort kick og en følelse av mestring som han ikke hadde følt tidligere.  

Mats jobbet som fotograf etter en tredagers praksisperiode, og det kickstartet hans karriere innenfor fotografi, ”der var jeg omgitt av folk som trodde på meg, jeg gikk fra pøbel til proff”. Som17 åring kjøpte Mats sin egen seilbåt, uten å ha noe kunnskap eller erfaring fra båter, annet enn at han vokste opp i Nevlunghavn og alltid vært glad i havet. 

Han hadde en drøm om å ha en båt han kunne bo i, og seile langs norskekysten til Lofoten. Denne drømmen delte han på sosiale medier og tanken bak var å treffe folk uten fordommer og forventninger. Fredag 13 november 2015 klatret Mats opp på kaia i Balstad i Lofoten. ”Jeg har seilt fra Larvik, sa han til dem som stod der, og ble tatt imot av åpne hjerter”. Mats sier selv at han var så forbanna stolt og det var et stort ”fuck you”til dem som herset med han. 

Foredraget til Mats preges av hans sterke historie med et brennende engasjement for å få folk til å møte sine frykter og følge drømmen sin uavhengig av alder. Foredraget bærer preg av Mats sine refleksjoner, og han bruker mye visuelt som fremhever sterke følelser. 

Mer om Mats: Instagram


Bookingkontakt: Marlene Franzen. Telefon 986 79 627.